Info

Wim Cops

Wim Cops studeerde af als Flamenco-gitarist onder leiding van Paco Peña aan het conservatorium van Rotterdam. Verder kreeg hij les van Ricardo Mendeville, Hans van Gogh en volgde masterclasses bij o.a. Paco Serrano en Manolo Franco. Aan “de Til”, Hogeschool voor Pop en Rock in Antwerpen, studeerde hij elektrische gitaar. Hij volgde verschillende internationale stages voor klassieke gitaar bij Raphaella Smits, Bram Uten en Adrien Brogna.

Wim werkte samen met verschillende artiesten zoals Martine Haessen (dans), Samina Carremans (de voorstelling ‘’Villa Flamenco’’ met o.a. Federico Ordoñez en Alexander Gavilan), Elise De Vliegher (Guitarra y Cante), …

Naast zijn performance als sologitarist, deelde hij het podium met Sylvie Marie, Leonard Nolens en Veerle Philippaerts in het begeleiden van voordracht.

Als componist schrijft Wim Cops voor sologitaar, ensemble (Alma de Lágrimas) en muziek voor begeleiding van poëzie en kortverhalen.

Samen met Ruben Appermont richtte hij Alma de Lágrimas op, waarin eigen muziek met Spaanse en Zuid-Amerikaanse invloeden vooraan staat.

Als leraar is hij verbonden aan de academies van Dilsen-Stokkem en Lanaken.

Ruben Appermont

Ruben studeerde af aan het conservatorium van Antwerpen bij Lode Leire. Hij volgde masterclasses bij Franco Petracchi en Thomas Martin en jazzstages bij Nicolas Thys en Piet Verbist.

Als veelzijdig contrabassist engageert hij zich in de meest uiteenlopende projecten. Samen met flamencogitarist Wim Cops, richt hij het collectief Alma de Lágrimas op. Hij werkt regelmatig als gast- en studiomuzikant met o.a. het Nationaal Orkest, de Vlaamse Opera, Het Toneelhuis, bandoneonspeler Alfredo Marcucci, chansonnier Charles Dumont en tal van Vlaamse artiesten. Hij verleende zijn medewerking aan 10-tallen cd-, dvd- en tv-opnames voor o.a. Scala, Il Novecento, Jef Neve, diverse filmscores en Wim Mertens waar hij vast contrabassist is.

Met auteur Stijn Moekaars heeft Ruben verschillende muziek-theaterproducties voor kinderen gecreëerd. Dit resulteerde in het bijzonder fraai geïllustreerd kinderboek in opdracht van uitgeverij Clavis: “TA-BOE! Stoute liedjes voor lieve kinderen”. Als componist schrijft Ruben verschillende werken voor orkest, het Hasselts Operette Gezelschap, contrabas, enz… Daarnaast componeert hij miniaturen voor o.a. de uurmelodie van de Genkse beiaard en de exclusieve topcuvée ‘A Tempo’ van Domaine Pégau uit Châteauneuf-du-Pape.

Ruben geeft les aan de Kunstenacademie van Dilsen-Stokkem en aan de Kunsthumaniora te Brussel.

nl_NLNL